Γιατί ο Κάρολος έφτασε στην Ελλάδα με αεροσκάφος ανεφοδιασμού

Γιατί ο Κάρολος έφτασε στην Ελλάδα με αεροσκάφος ανεφοδιασμού

Ανήκει στο ειδικό σμήνος της RAF

Ο πρίγκιπας του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολος έφτασε στην Αθήνα με την σύζυγο του, Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ επιβαίνοντας σε ένα Airbus A330 του ειδικού σμήνους VIP της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) στο οποίο διατίθενται 8 με 10 αεροσκάφη, ανάλογα με τις ανάγκες.

Για τις ανάγκες της μεταφοράς των VIP έχει διαμορφωθεί ειδικά με 58 καθίσματα τύπου business class. Η αρχική του αποστολή την οποία διατηρεί είναι αυτή του εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν η Βρετανία παρέλαβε το αεροσκάφος αυτό, μερίδα του Τύπου το αποκάλεσε ως «Λιτότητα Ένα» αστειευόμενος με το γεγονός πως στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων η χώρα δεν είχε ένα «καθαρόαιμο» VIP σκάφος όπως το «Air Force One» των ΗΠΑ.

Το μήκος του είναι 58.82 μέτρα και το ύψος του 17.39. Το άνοιγμα από την άκρη του ενός φτερού στο άλλο είναι στα 60.30 μέτρα. Μπορεί να φτάσει την ανώτατη ταχύτητα των 0.86 mach. Η μεγαλύτερη απόσταση που μπορεί να ταξιδέψει είναι 14.816 χιλιόμετρα. Το ανώτατο ύψος στο οποίο μπορεί να πετάξει είναι στα 41.000 πόδια.