Επικοινωνία Τραμπ-Τζινπίνγκ για τους εμπορικούς δασμούς

Επικοινωνία Τραμπ-Τζινπίνγκ για τους εμπορικούς δασμούς

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, ότι θα συζητήσει το θέμα του εμπορίου με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ σήμερα, ενώ οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις συνομιλίες, μετά την αποτυχία τους να καταλήξουν σε μια συμφωνία, στις συζητήσεις που έγιναν στο Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη σχεδιαζόμενη τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Σι σε ανάρτησή του στο Twitter, μερικές ημέρες αφού η αμερικανική αντιπροσωπεία επέστρεψε από τις συζητήσεις στο Πεκίνο, χωρίς να έχει στα χέρια της μια συμφωνία για μια μακρά λίστα αμερικανικών αιτημάτων, αλλά και ενόψει νέων διαπραγματεύσεων την επόμενη εβδομάδα. Ο Τραμπ χαρακτηρίζοντας τον Τζινπίνγκ «φίλο μου», δεσμεύθηκε στην ανάρτησή του, ότι «καλά πράγματα θα συμβούν» στο θέμα του εμπορίου.

Την επόμενη εβδομάδα ο ανώτατος οικονομικός αξιωματούχος της Κίνας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λιου Χε, αναμένεται να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, που προέκυψαν λόγω της απειλής της κυβέρνησης Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές ύψους έως 150 δισ. δολαρίων.