Συνελήφθη 34χρονη για το φόνο 80χρονης στην Κύπρο

Συνελήφθη 34χρονη για το φόνο 80χρονης στην Κύπρο

Το θύμα είχε βρεθεί δεμένη και φιμωμένη στο κρεβάτι

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η 34χρονη Παλαιστινιακής καταγωγής, που καταζητείτο και συνελήφθη χθες το βράδυ στο πλαίσιο των ερευνών για τον φόνο της Ανδριανής Βανέζη στην Αγλαντζιά της Κύπρου, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα philenews.com.

Οι λόγοι για τους οποίους διατάχθηκε η κράτησή της, μεταφράζονταν στα αραβικά. Έφερε ένσταση στο χρόνο της κράτησης, αλλά όχι στην κράτηση, λέγοντας ότι είναι πολλές 8 ημέρες. Όπως ειπώθηκε στο Δικαστήριο, υπάρχει εύλογη υποψία, ότι η 34χρονη ενέχεται -μεταξύ άλλων- στη διάπραξη φόνου εκ προμελέτης, συνομωσίας σε φόνο, κλοπή, είσοδο σε κατοικία με σκοπό την κλοπή και αυτουργία.

Η 34χρονη η οποία καταζητείτο, εντοπίστηκε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 10:00 από αστυνομική περιπολία, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν. Αφού της εξηγήθηκαν οι λόγοι σύλληψής της, τους είπε «τι έκαμα;». Στην κατοχή της εντοπίστηκαν 3 κινητά. Όπως ειπώθηκε από την Αστυνομία, ενώ υπέγραψε να της γίνει ιατροδικαστική εξέταση, στη συνέχεια δεν δέχτηκε να εξεταστεί χωρίς ρούχα και να φωτογραφηθεί. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε ότι φέρει εμφανή σημάδια στον λαιμό και τα χέρια.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εξετάσεις, για το ποιος αγόρασε τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ θα ληφθεί και το γενετικό της υλικό με συγκατάθεση της. Η εξέταση των κλειστών κυκλωμάτων θα διευρυνθεί, ενώ η Αστυνομία ζητά και άρση των τηλεφωνικών δεδομένων της 34χρονης. Η ύποπτη με τη βοήθεια διερμηνέα ρώτησε τον ανακριτή της υπόθεσης, γιατί την συνέλαβαν, αφού στην κάμερα δεν απεικονίζονται δύο άτομα, με τον ανακριτή να απαντά, πως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Όπως έγινε γνωστό από τον ανακριτή της υπόθεσης, σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη η 34χρονη και ο 29χρονος συλληφθείς, επικοινώνησαν μαζί του και του ανέφεραν, ότι πωλούν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (ίδιας μάρκας με αυτόν που κλάπηκε από την οικία της άτυχης 80χρονης). Επιπρόσθετα, ο ανακριτής είπε πως σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, το ίδιο βράδυ συναντήθηκε μαζί τους και του είπαν, ότι αγόρασαν ναρκωτικά. Πρόσθεσε ακόμη, πως σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση, τόσο της ιδίας, όσο και της οικογένειάς της, δεν μπορεί να αγοράσει ναρκωτικά αξίας 300 ευρώ.

Για την υπόθεση έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής 119 καταθέσεις. Για την ίδια υπόθεση τελεί υπό κράτηση και ένας 29χρονος, ο οποίος ισχυρίζεται πως «δεν έχει σχέση» με την υπόθεση.