Έρευνες για το αν συνδέεται ο 33χρονος με το διπλό έγκλημα στην Κύπρο

Έρευνες για το αν συνδέεται ο 33χρονος με το διπλό έγκλημα στην Κύπρο

Η Αστυνομία αιφνιδίασε με τη σύλληψη του υπόπτου

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν χθες το απόγευμα γύρω από την υπόθεση του στυγερού διπλού εγκλήματος στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, 59 ετών. Συνελήφθη γύρω στις 7:30 το απόγευμα από την Αστυνομία ως ύποπτος 33χρονος Ελληνοκύπριος από τη Λευκωσία, εναντίον του οποίου οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας εξασφάλισαν ένταλμα σύλληψης για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με τον διπλό φόνο, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Πληροφορίες του philenews.com αναφέρουν ότι ο 33χρονος φαίνεται να θεάθηκε στη σκηνή του φονικού κατά την ώρα διάπραξής του, γι’ αυτό και κρίθηκε σκόπιμη η σύλληψή του. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο συλληφθείς δεν φαίνεται να συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το σπίτι όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, ωστόσο έχουν προκύψει μαρτυρίες από πρόσωπα που τον είδαν στην περιοχή.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στον «Φ», ο συλληφθείς δεν είναι ο δράστης του εγκλήματος και γίνονται ενέργειες για να εξακριβωθούν οι λόγοι της παρουσίας του στη σκηνή. Ο συλληφθείς αναμένεται να περάσει από ανάκριση για τους λόγους τους οποίους βρισκόταν το βράδυ του φονικού στην περιοχή.

Πάντως η Αστυνομία αιφνιδίασε με τη σύλληψη του υπόπτου, αφού οι έρευνες έφτασαν σε κρίσιμη καμπή και τα σενάρια στρέφονταν προς άλλες κατευθύνσεις. Μάλιστα χθες προγραμματίστηκε η λήψη καταθέσεων στενών συγγενικών προσώπων των θυμάτων πριν ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και δεν αποκλείεται σε κατοπινό στάδιο να υπάρξουν και άλλες εξελίξεις. Μάλιστα, γίνεται λόγος ότι αναζητείται από την Αστυνομία και δεύτερο πρόσωπο, μια γυναίκα για κατάθεση, αφού φέρεται να σχετίζεται με τον συλληφθέντα.

Νέος κύκλος καταθέσεων

Στο μεταξύ, σε μια κίνηση που δείχνει ότι η Αστυνομία έχει αποκρυσταλλώσει άποψη για το τι συνέβη στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου, στον Στρόβολο, πριν μια βδομάδα, που οδήγησε στο διπλό φονικό των ενοίκων του, προέβη χθες νωρίς το απόγευμα η Αστυνομία.

Προχώρησε στην απελευθέρωση της σκηνής του φονικού και παρέδωσε την οικία στην αδελφή του θύματος Ελένη Χατζηγεωργίου. Αυτό, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις χθες του υπαρχηγού της Αστυνομίας ότι οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο ως προς την εξιχνίαση του εγκλήματος και σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις, προϊδεάζει τις επόμενες κινήσεις που προγραμματίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», έχει αποφασιστεί να κληθεί για κατάθεση πρώτα η αδελφή του Γιώργου Χατζηγεωργίου και θεία του 15χρονου γιου των θυμάτων, και στη συνέχεια, όταν φτάσει στην Κύπρο και ο ειδικός από τη Σκότλαντ Γιαρντ, να κληθεί για κατάθεση και ο 15χρονος. Μαρτυρίες λαμβάνει η Αστυνομία και από άλλα πρόσωπα που γνώριζαν το ζεύγος σε μια προσπάθεια να φτάσουν στους δράστες.

Αυτό που σχολιαζόταν χθες ήταν ότι λείπει από το παζλ των ανακριτών το φονικό μαχαίρι, ωστόσο όσο καθοριστικό κι αν θεωρείται, εντούτοις μπορούν να γίνουν κινήσεις, ανεξάρτητα από το θέμα αυτό. Επίσης η ακριβής ώρα διάπραξης του φονικού δεν είναι γνωστή, όμως από τις εξετάσεις της σκηνής και των σορών δίνεται μια εκτίμηση από τους ιατροδικαστές. Η ανακριτική ομάδα έχει ενισχυθεί από προχθές με αστυνομικούς που ήταν αποσπασμένοι στις έρευνες για την οικονομία, ενώ αναμένεται και η άφιξη στην Κύπρο δικαστικού ψυχολόγου συμβούλου της Σκότλαντ Γιαρντ για υποβοήθηση του έργου των ανακριτών.