Απορρίφθηκε και τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Απορρίφθηκε και τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Καμμένος: Βρίσκονται αυτή τη στιγμή όμηροι στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, δυστυχώς επιβεβαιώθηκα

Το τρίτο κατά σειρά αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, απορρίφθηκε από την τουρκική Δικαιοσύνη. Το αίτημα για επανεξέταση της κράτησης τους, απορρίφθηκε από το δικαστήριο που την εξέτασε άμεσα.

Οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως οι δύο έλληνες στρατιωτικοί συμπληρώνουν 55 και πλέον ημέρες στην Αδριανούπολη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένο το πρωί στην συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως «Κλείνω, λέγοντας για ακόμα μια φορά ότι τα δύο στελέχη των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων βρίσκονται αυτή τη στιγμή όμηροι στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα, μετά την αναφορά στην τελευταία συνέντευξη του Προέδρου Ερντογάν περί ανταλλαγής. Αν πραγματικά, ο Πρόεδρος Ερντογάν επιθυμεί την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς και την ειρηνική συμβίωση, η μόνη πράξη που πιστεύω ότι μπορεί άμεσα να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση είναι η άμεση απελευθέρωση των δύο στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται αυτή την στιγμή προφυλακισμένοι χωρίς να έχει αποδοθεί καν κατηγορία, όπως βρίσκεται και ο πάστορας Μπράνσον για τον οποίο ζητείται ανταλλαγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».

Παρακαλούμε περιμένετε ...