Η αστυνομία στην Κύπρο έχει μια πρώτη εικόνα για την άγρια δολοφονία

Η αστυνομία στην Κύπρο έχει μια πρώτη εικόνα για την άγρια δολοφονία

Δείτε τι είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας

Τα κομμάτια του παζλ που θα συνθέσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ακριβώς έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην οικία της οδού Ζαλόγγου, αναζητούν οι ανακριτές της στυγερής δολοφονίας του 60χρονου Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του Ντίνας Σεργίου. Ταυτόχρονα, η Αστυνομία απευθύνει για ακόμη μια φορά έκκληση προς το κοινό και ειδικότερα στα μέσα ενημέρωσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.

Σύμφωνα με το philenews.com, σε δηλώσεις του το Σάββατο νωρίς το απόγευμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι ανακριτές έχουν διαμορφώσει μια πρώτη εικόνα όσον αφορά γενικότερα το έγκλημα».

Ωστόσο, όπως σημείωσε «σ' αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να δηλώσουμε τίποτε περισσότερο», τονίζοντας πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

«Αντιλαμβάνεστε», πρόσθεσε, «η διερεύνηση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης, δεν συνεπάγεται και δημοσιοποίηση συγκεκριμένων πτυχών της», καθώς όπως ανέφερε μπορεί να επηρεάσει το ανακριτικό έργο.

Σημείωσε πως γίνεται αξιολόγηση των στοιχείων της υπόθεσης, ενώ συνεχίζονται να λαμβάνονται καταθέσεις από πρόσωπα που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του άτυχου ζεύγους.

Ανέφερε πως την Παρασκευή το βράδυ έγινε ευρεία σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας με την ανακριτική ομάδα και το ΤΑΕ, όπου έγινε ανασκόπηση των ερευνών.

Ειδικότερα για την πορεία των ερευνών, ο κ. Αγγελίδης είπε πως:

  • Αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων από τεκμήρια που έχουν ήδη συλλεχθεί.
  • Απομονώνονται στοιχεία από καταθέσεις που λαμβάνονται με τα οποία οι ανακριτές ευελπιστούν ότι θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση, σε συνδυασμό και με τις όποιοες πληροφορίες διαβιβάζονται στις Αρχές.
  • Και το Σάββατο μέλη της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνες στο χώρο της οικίας και στη γύρω περιοχή για συλλογή στοιχείων και τεκμηρίων.
  • Στην σκηνή πραγματοποίησε αυτοψία η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία κλήθηκε στην Κύπρο για να βοηθήσει στην διερεύνηση και εξιχνίαση του εγκλήματος.
  • Το απόγευμα αναμένεται να γίνει δεύτερη νεκροτομή επί των σορών από τις κυρίες Ελένη Αντωνίου και Χαρά Σπηλιοπούλου. Παρών θα είναι εκ μέρους της οικογένειας ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση κι ότι όλοι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Αντιλαμβανόμαστε ότι θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση της κοινής γνώμης, όμως η Αστυνομία έχει να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό ρόλο και να διερευνήσει την υπόθεση όπως πρέπει», ανέφερε.

Στο μεταξύ, ο 15χρονος γιος του ζεύγους δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση στους ανακρίτες που χειρίζονται την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί τις αμέσως επόμενες ώρες ή και αύριο Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι η όποια κατάθεση του ανήλικου, θα ληφθεί στην παρουσία ψυχολόγων. Από πλευράς Αστυνομίας τονίστηκε ότι τηρούνται όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο σε περιπτώσεις ανηλίκων.

Επίσης, στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται τα κλειστά κυκλώματα οικιών και επιχειρήσεων στην περιοχή και αξιολογείται το υλικό, που ενδεχομένως φωτίσει περισσότερο στοιχεία της υπόθεσης.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει γίνει κατορθωτό να βρεθεί το φονικό όπλο.