40 μαχαιριές δέχτηκε το ζευγάρι στην Κύπρο – Καταθέτει ο γιος

40 μαχαιριές δέχτηκε το ζευγάρι στην Κύπρο – Καταθέτει ο γιος

Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για ληστεία μετά φόνου

Παγωμένη συνεχίζει να παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις γύρω από το στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στον Στρόβολο της Κύπρου με θύματα τον 60χρονο καθηγητή Γ.Χ και την 59χρονη σύζυγο του Ν.Σ.

Η νεκροτομή έδειξε απίστευτο μένος, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για έγκλημα μίσους ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, όπως αρχικά είχε αναφερθεί, καθώς δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ο άνδρας φέρει 25-30 μαχαιριές από το λαιμό μέχρι τα πόδια, ενώ η γυναίκα φέρει 10 τραύματα στο λαιμό και το θώρακα.

Παρά το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε το φονικό όπλο, ενώπιον των αρχών υπάρχουν στοιχεία και τεκμήρια που τους οδηγούν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, όπως γράφει το κυπριακό πόρταλ reporter.com.cy.

Ωστόσο καθοριστική θα είναι η δεύτερη κατάθεση που θα ληφθεί σήμερα από τον 15χρονο γιο της οικογένειας, του οποίου είναι η μοναδική μαρτυρία που υπάρχει. Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος στην αρχική του κατάθεση έκανε λόγο για δυο κουκουλοφόρους που εισήλθαν στην οικία τους, αναφέροντας του όμως ότι δεν θα του κάνουν κακό και στην συνέχεια κατάφερε να διαφύγει όπου μετέβη σε γειτονικό σπίτι ζητώντας βοήθεια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εντός της ημέρας αναμένονται εξελίξεις και η εξιχνίαση της δολοφονίας φαίνεται να θεωρείται δεδομένη ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες τα στοιχεία που υπάρχουν πιθανόν να οδηγήσουν τους ανακριτές σε σύλληψη.

Παρέμβαση στην σκηνή του εγκλήματος

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο στην σκηνή του φόνου να υπήρξε παρέμβαση και να εξαφανίστηκαν τεκμήρια.

Από τις έρευνες της αστυνομίας δεν υπήρξαν ίχνη διαφυγής των δραστών αφού δεν εντοπίστηκαν ούτε κηλίδες αίματος κατά την διαφυγή τους ενώ θα έπρεπε να ήταν ματωμένοι μετά το έγκλημα.

Ως εκ τούτου η αστυνομία εξετάζει το σενάριο ότι το φονικό ενδεχομένως να διαπράχθηκε κάποια ή κάποιες ώρες προηγουμένως και όχι την ώρα που ενημερώθηκε η αστυνομία από γείτονες και κλήθηκε στην σκηνή.