Υπέρ των βομβαρδισμών στη Συρία από τον Τραμπ ο ΟΗΕ

Υπέρ των βομβαρδισμών στη Συρία από τον Τραμπ ο ΟΗΕ

Όπως ήταν αναμενόμενο, απορρίφθηκε το σχέδιο απόφασης της Μόσχας για καταδίκη των αεροπορικών πληγμάτων

Η Ρωσία δεν κατάφερε σήμερα να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας το σχέδιο απόφασης που κατέθεσε και στο οποίο καταδικάζονταν τα αεροπορικά πλήγματα που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία στη Συρία.

Μετά τους βομβαρδισμούς εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού τα ξημερώματα του Σαββάτου, η Μόσχα σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, δήλωσε ότι η επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία συνιστά μια «επιθετική ενέργεια» εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους και σημείωσε ότι σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της επέδειξαν κατάφωρη περιφρόνηση προς το διεθνές δίκαιο.

Αντίθετα, στην συνεδρίαση, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι, δήλωσε ευθαρσώς ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ετοιμότητα να πραγματοποιήσουν νέα πλήγματα εναντίον της Συρίας εάν η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κάνει εκ νέου χρήση χημικών όπλων.

Τελικά, το κείμενο του σχεδίου απόφασης που καταδίκαζε τα πλήγματα των χωρών της Δύσης στη Συρία, δεν συγκέντρωσε τις εννέα ψήφους που απαιτούνται για την έγκρισή του.

Η Ρωσία, η Βολιβία και η Κίνα ψήφισαν υπέρ του σχεδίου, οκτώ χώρες το καταψήφισαν και τέσσερις απείχαν.