Συνελήφθη η σύντροφος του δράστη της επίθεσης στην Τρεμπ

Συνελήφθη η σύντροφος του δράστη της επίθεσης στην Τρεμπ

Ο Ρεντουάν Λακντίμ ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας για τους δεσμούς του με το ριζοσπαστικό Ισλάμ

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε μια γυναίκα η οποία σχετίζεται με τον ένοπλο που σκότωσε τρεις ανθρώπους σήμερα στη νοτιοδυτική Γαλλία, αφού έκλεψε ένα αυτοκίνητο, πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών και κράτησε ομήρους σε ένα σουπερμάρκετ.

Ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν, που έχει αναλάβει τις έρευνες, είπε ότι ο δράστης, ο Ρεντουάν Λακντίμ, 25 ετών, ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας για τους δεσμούς του με το ριζοσπαστικό Ισλάμ και το σαλαφιστικό κίνημα. Ωστόσο, από την παρακολούθησή του, το 2016-17, δεν βρέθηκαν ενδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σχεδίαζε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

Ο Μολέν επιβεβαίωσε ότι ο Λακντίμ φώναζε "Ο Θεός είναι μεγάλος" στα αραβικά και είπε ότι είναι "στρατιώτης" του Ισλαμικού Κράτους όταν μπήκε στο σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ, όπως μεταδίδουν το AFP και το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δήλωνε "έτοιμος να πεθάνει για τη Συρία", πρόσθεσε. "Ζητούσε την απελευθέρωση των αδελφών του, πριν πυροβολήσει έναν πελάτη και έναν υπάλληλο του καταστήματος που πέθαναν ακαριαία", συνέχισε.

Η γυναίκα που έχει συλληφθεί φέρεται ότι είναι η σύντροφος του 25χρονου. Έχει τεθεί υπό κράτηση με την κατηγορία της "σύσταση συμμορίας σχετιζόμενη με μια εγκληματική τρομοκρατική επιχείρηση".