Δύο νεκροί στην ομηρία στη Γαλλία από μαχητή του Ισλαμικού Κράτους

Δύο νεκροί στην ομηρία στη Γαλλία από μαχητή του Ισλαμικού Κράτους

Ο ένοπλος μπήκε στο σούπερ μάρκετ φωνάζοντας «Αλαχού Άκμπαρ (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), θα σας σκοτώσω όλους».

Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος - σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ ζητά την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, δράστη των επιθέσεων του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι - είναι πιθανότατα ο ένοπλος που κρατά ομήρους σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Τρεμπς της Γαλλίας.

Η ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11 το πρωί και πριν από λίγο ο δήμαρχος της Τρεμπ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι υπάρχουν δύο νεκροί. Επίσης, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας από τους οποίους σοβαρά.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, ο δράστης φέρεται να είνια ένας Ένας Μαροκινός ηλικίας περίπου 30 ετών, που παρακολουθείτο από τις αρχές για τη μεταστροφή του στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό, φέρεται να είναι ο δράστης της σύλληψης ομήρων σε σουπερμάρκετ στην Τρεμπ.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι όλα δείχνουν ότι «πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια» ενώ ο δήμαρχος της πόλης Τρεμπ Ερίκ Μενασί δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό LCI πως ο άνδρας εισήλθε στο κατάστημα φωνάζοντας «Αλαχού Άκμπαρ (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), θα σας σκοτώσω όλους».

Η αστυνομική ένωση UNSA ανέφερε επίσης στο Twitter πως βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση αφού νωρίτερα ένα άτομο πυροβόλησε εναντίον τεσσάρων αστυνομικών στην περιοχή της Καρκασόν τραυματίζοντας έναν από αυτούς.

Επικαλούμενος πηγές, ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 μετέδωσε πως το ίδιο άτομα έχει συλλάβει ομήρους στο σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM ό άνδρας δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.