Η Τζούλια Γκίλαρντ θα γίνει καθηγήτρια

Η πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, αποφάσισε να σπάσει την σιωπή της, για πρώτη φορά μετά την αντικατάστασή της από την πρωθυπουργία τον περασμένο Ιούλιο.

Η κ. Γκίλαρντ θα δώσει συνεντεύξεις στη δημοσιογράφο Αν Σάμερς σε δημόσιες εκδηλώσεις, παρουσία κοινού, στην Όπερα του Σίδνεϊ στις 30 Σεπτεμβρίου και σε αίθουσα του δημαρχείου Μελβούρνης την 1η Οκτωβρίου.

Η Δρ Σάμερς υποστηρίζει ότι η Αυστραλία δεν συμπεριφέρθηκε σωστά στην πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της χώρας και τώρα που τελείωσαν οι εκλογές θέλει να της δώσει τη δυνατότητα να παρουσιάσει και τη δική τους πλευρά.

Στο μεταξύ η κ. Γκίλαρντ, πρόκειται να αναλάβει ακαδημαϊκά καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο Αδελαΐδας από το οποίο έχει αποφοιτήσει, στον κλάδο της Πολιτικής.

Ως γνωστόν, μετά την ανατροπή της τον περασμένο Ιούνιο και την απόφασή της να μην διεκδικήσει την έδρα της στο Lalor και να μετακομίσει στην Αδελαΐδα, όπου είναι η οικογένειά της και όπου έχει μεγαλώσει.

Έχει, δε, αγοράσει, όπως ήδη έγινε γνωστό, μία παλιά βίλα του 1920 σε παραλιακή περιοχή, αξίας1,8 δολαρίων που σκοπεύει να ανακαινίσει.