Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε την πρώην φιλενάδα του

Μια απίστευτη ιστορία από τη Βόρεια Κορέα δημοσιεύει σήμερα η Telegraph, με πηγές από τα νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης.

 

Πριν από 9 ημέρες, το σκληροπυρηνικό κομμουνιστικό καθεστώς της Πιονγιάνγκ έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα δώδεκα καλλιτέχνες - όλοι μέλη λαϊκών-ποπ μουσικών συγκροτημάτων, με την κατηγορία της παραβίασης του νόμου περί πορνογραφίας στη χώρα. 

Ανάμεσα στους ανθρώπους που εκτελέσθηκαν ήταν και η Hyon Song-wol, μια τραγουδίστρια συγκροτήματος, η οποία φημολογείτο ότι ήταν πρώην φιλενάδα του τωρινού ηγέτη της βόρειας Κορέας, του Κιμ Γιονγ Ουν. 

Η νεαρή τραγουδίστρια συνελήφθη στις 17 Αυγούστου και - μαζί με τους άλλους 12 ηθοποιούς, μουσικούς και τραγουδιστές, στήθηκε στον τοίχο και εκτελέσθηκε με απανωτές ριπές πολυβόλων όπλων, που τους γάζωσαν κυριολεκτικά. 

Τα υπόλοιπα μέλη των τριών συγκροτημάτων που άνηκαν τα θύματα, καθώς και οι οικογένειες τους, αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν την εκτέλεση και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια και στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

Η  Hyon Song-wol ήταν διάσημη στη χώρα της και το συγκρότημα της, Unhasu,  είχε βγάλει μεγάλες πατριωτικές επιτυχίες όπως "Τα βήματα των στρατιωτών", "Αγαπώ την  Πιονγκγιάνγκ," και "Είμαστε στρατεύματα του Κόμματος." Η δημοτικότητά της κορυφώθηκε το 2005 με το τραγούδι "Excellent Horse-Like Lady" (στο βίντεο που ακολουθεί).  

Η Hyon, μαζί με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες, κατηγορήθηκε για συμμετοχή και πώληση βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου και εκτελέστηκε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος έγινε ηγέτης της Βόρειας Κορέας μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του το Δεκέμβριο του 2011, γνώρισε τη Hyon περίπου 10 χρόνια πριν και έκανε σχέση μαζί της.

Ο πατέρας του, Kim Jong-il, δεν ενέκρινε τη σχέση και τον διέταξε να τη διακόψει. Η Hyon στη συνέχεια αναγκάστηκε να παντρευτεί  έναν αξιωματικό στη Βόρεια Κορέα, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι η Hyon συνέχισε να βλέπει τον  Kim και μετά το γάμο της.

Η σύζυγος του Κιμ, Ri Sol-ju (φωτ), ήταν επίσης μέλος της Unhasu Ορχήστρα και συνάδελφος της Hyon πριν από το γάμο και- σύμφωνα με τις φήμες, δεν έβλεπε με καθόλου καλό μάτι τον εξωσυζυγικό δεσμό του άντρα της, ως Πρώτη κυρία της χώρας.