Έξι μήνες μετά το χωρισμό, ο σύζυγος ήθελε μερίδιο στα κέρδη του Λόττο…

Όταν τα παντρεμένα ζευγάρια χωρίζουν, ό,τι είχαν αποκτήσει μέχρι τότε μοιράζεται μεταξύ τους και συνεχίζει ο καθένας το δρόμο του. Ή, σε μερικές περιπτώσεις, έξι μήνες μετά το χωρισμό ο ένας από τους δύο επιστρέφει για να ζητήσει κάτι ακόμα...

Μετά από περίπου 30 χρόνια που αγόραζε τακτικά δελτία Λόττο, ξοδεύοντας για το σκοπό αυτό 25 με 30 δολάρια την εβδομάδα, μία Ελληνίδα ομογενής που ζει στην Αυστραλία κέρδισε τελικά το ποσό των 6 εκατ. δολαρίων, έξι μήνες μετά από το χωρισμό της με τον επί 20ετία σύζυγό της. Ο οποίος όμως, παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι είχε χωρίσει, προσέφυγε στα δικαστήρια, απαιτώντας τα μισά χρήματα !

Ο σύζυγος υποστήριξε πως αν και το ζευγάρι είχε χωρίσει όταν αγοράστηκε το τυχερό κουπόνι, εντούτοις το μισό ποσόν του ανήκει γιατί το κουπόνι αυτό αγοράστηκε με χρήματα “από το κοινό ταμείο”. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ακόμα στο δικαστήριο πως με το να επιτρέπει στην σύζυγο να παίζει Λόττο όλα αυτά τα χρόνια που ήταν παντρεμένοι, με τα κοινά τους χρήματα, αύξησε τις πιθανότητες της “να πιάσει την καλή”.

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι δε δικαιούται ούτε σεντ από τα 6 εκατ. δολάρια, γιατί όταν αγοράστηκε το τυχερό κουπόνι το ζευγάρι είχε χωρίσει και η σύζυγος δεν έπαιζε Λόττο με χρήματα του συζύγου.

Όμως ο σύζυγος δεν έφυγε τελικά με άδεια χέρια, καθώς μοιράζοντας τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού, το δικαστήριο του επιδίκασε επιπλέον ποσό 500.000 δολαρίων, γιατί “υπάρχει τεράστια διαφοροποίηση στα οικονομικά των δυο πλευρών και οι πιθανότητες του συζύγου να εργαστεί είναι περιορισμένες”.