Επεισόδια με τραυματίες ξανά στην πλατεία Ταξίμ

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις δημοσιογράφοι, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τη διάλυση διαδήλωσης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα και αντλίες νερού σε μικρές ομάδες αντικυβερνητικών διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί το απόγευμα του Σαββάτου στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ταξίμ, μετά από κάλεσμα που έγινε μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν υπήρχαν όμως ενδείξεις για μεγάλης κλίμακας κινητοποιήσεις στην πόλη.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, πολλοί ήταν αυτοί που συνελήφθησαν από την αστυνομία, ανάμεσά τους και ορισμένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων στους δρόμους γύρω από τη λεωφόρο Ιστικλάλ, για τους οποίους υπήρχαν υπόνοιες ότι βοήθησαν τους διαδηλωτές.

Οι μικροσυγκεντρώσεις και η παρέμβαση της αστυνομίας για τη διάλυσή τους συνεχίζονται σποραδικά τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το κύμα των μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Ιούνιο που ξεκίνησαν με αφορμή το σχέδιο ανάπλασης του Πάρκου Γκεζί, στην πλατεία Ταξίμ. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στις ταραχές που σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.