Νέες ταραχές στη Βραζιλία μόλις έφυγε ο Πάπας

Άγρια επεισόδια, τραυματισμοί και προσαγωγές σημειώθηκαν χθες τη νύχτα στο Σαό Πάολο της Βραζιλίας, όπου χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούσαν την αποχώρηση του τοπικού κυβερνήτη και των αστυνομικών δυνάμεων.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού στην προσπάθειά της να διαλύσει το πλήθος, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο διαδηλωτές.

Οι εξαγριωμένοι Βραζιλιάνοι-  εκ των οποίων μερικοί επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο, προκαλώντας υλικές ζημιές σε υαλοπίνακες καταστημάτων και σε επιχειρηματικά γραφεία-  ζητούσαν  να εγκαταλείψει το αξίωμα ο κυβερνήτης της ομώνυμης πολιτείας, Ζεράρντου Αλκμίν, εν μέσω των κατηγοριών που εκτοξεύονται σε βάρος του για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Οι διαδηλωτές αξίωσαν επίσης να διαλυθεί ο παραστρατιωτικός φορέας της βραζιλιάνικης αστυνομίας, ο οποίος έχει προβεί σε μια δυσανάλογη χρήση βίας, μετέδωσε στα ρεπορτάζ του το τηλεοπτικό δίκτυο 'Ο Globo'.

Επιπλέον, ο κύριος κορμός των διαδηλωτών επεχείρησε να κάνει καθιστική διαμαρτυρία στην κεντρική οδική αρτηρία 'Αβενίντα Παουλίστα' και η αστυνομία πραγματοποίησε συνολικά είκοσι προσαγωγές στο τέλος των διαδηλώσεων.