Σεσημασμένος βομβιστής στην Τουρκία ένας από τους συλληφθέντες στη Χίο

Ως δράστης της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης στην Άγκυρα, τον περασμένο Μάρτιο, φέρεται ο Χασάν Μπιμπέρ - ένας από τους τέσσερις αλλοδαπούς που προσήχθησαν στην Ελλάδα, καθώς επέβαιναν σε φουσκωτό και επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τις τουρκικές ακτές.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μουαμέρ Γκιουλέρ, στις 19 Μαρτίου 2013 είχαν γίνει δύο επιθέσεις, μία εναντίον των κεντρικών γραφείων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και μία εναντίον του υπουργείου Δικαιοσύνης. Έχει εξακριβωθεί ότι ένας από τους τέσσερις που προσήχθησαν, ο Χασάν Μπιμπέρ, μέλος της οργάνωσης DHKP-C (Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκοαπελευθερωτικού Κόμματος) είναι ο δράστης της επίθεσης στο υπουργείο.

Επίσης, προσήχθη από τις ελληνικές αρχές άλλο ένα μέλος της ίδιας οργάνωσης, ενώ υπάρχουν και άλλα δύο άτομα που φέρουν γαλλική και βουλγαρική ταυτότητα, αλλά πιθανότατα είναι Τούρκοι, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό. 

Ο Γκιουλέρ τόνισε επίσης ότι οι τουρκικές Αρχές διέθεταν πληροφορίες ότι ο Χασάν Μπιμπέρ ετοίμαζε νέο χτύπημα στην Τουρκία.

Ερωτηθείς για το αν θα ζητηθεί η έκδοση, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι "θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αυτός, αφού τίθεται θέμα εγκλήματος, που διαπράχθηκε στην Τουρκία".