Μακελειό σε αγορά του Πακιστάν

Δεκάδες άμαχοι πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα και 150 τραυματίστηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση καμικάζι που σημειώθηκε σε μια πολυσύχναστη αγορά του βορειοδυτικού Πακιστάν, στα σύνορα της χώρας με το Αφγανιστάν.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σκοτώθηκαν 41 άνθρωποι. Υπάρχουν επίσης 150 τραυματίες, εκ των οποίων οι 20 είναι σε σοβαρή κατάσταση", δήλωσε ο Δρ. Σάμπιρ Χουσέιν, ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Παρατσινάρ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Κουράμ. 

Οι δύο βόμβες εξερράγησαν αργά το απόγευμα στην αγορά του Παρατσινάρ, την ώρα που πολλοί κάτοικοι αγόραζαν τρόφιμα μετά τη λήξη της νηστείας του Ραμαζανιού. Ένας υψηλόβαθμος τοπικός αξιωματούχος, ο Μεχσούντ Ριάζ Μεχσούντ, είπε ότι οι δύο βομβιστές πήγαν πεζή στο παζάρι και πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι μέσα στον κόσμο. 

Αυτή ήταν η πιο αιματηρή επίθεση που έχει σημειωθεί στο Πακιστάν από την έναρξη του Ραμαζανιού, στις 11 Ιουλίου.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία όμως φέρει τη "σφραγίδα" του Κινήματος των Πακιστανών Ταλιμπάν (ΤΤΡ), μιας ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία στρέφεται εναντίον της κεντρικής κυβέρνησης και της μειονότητας των σιιτών του Πακιστάν.