Στις φαβέλες του Ρίο ο “Πάπας των Φτωχών”

Πριν ακόμα ξεκινήσει για την Βραζιλία, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε πει ότι θέλει κυρίως να συναντηθεί με τους φτωχούς και τους αναξιοπαθούντες της χώρας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό καθολικών στον κόσμο. 

Έτσι, κατά την τέταρτη μέρα της περιοδείας του, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισκέφθηκε τις φαβέλες, τις παραγκουπόλεις  του Ρίο Ντε Τζανέιρο και τριγύρισε  σαν κοινός θνητός ανάμεσα στις φτωχογειτονιές.

Μετά από μια σύντομη τελετή στην τοπική ενορία, ο Πάπας των Φτωχών, όπως τον αποκαλούν, περιηγήθηκε στους δρόμους ενώ πλήθος πιστών έσπευσε να τον δει από κοντά και να πάρει την ευλογία του.

Μάλιστα, στην ομιλία, ο Φραγκίσκος για άλλη μια φορά ζήτησε  από τους ισχυρούς του κόσμου να δείξουν  έμπρακτη αλληλεγγύη στους φτωχούς, σε μια περίοδο που η Βραζιλία συγκλονίζεται από κοινωνικές αναταραχές. 

Παράλληλα,  εξέφρασε τη βαθιά οδύνη του για τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία, καλώντας του πιστούς να προσευχηθούν για τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Πάπας συναντήθηκε ακόμα με  αθλητές και αθλήτριες και φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας ενώ, σε επίσημη τελετή στο δημαρχείο του Ρίο οι αρχές τίμησαν τον Ποντίφικα, απονέμοντας του το κλειδί της πόλης.

 

Μάλιστα, για αν δείξει την ευγνωμοσύνη του στις Βραζιλιάνικες δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονται στο πόδι για χάρη του, ο Φραγκίσκος δεν αρνήθηκε μια αναμνηστική φωτογραφία με άνδρες της Αστυνομίας.