Βραζιλία: Υποδοχή ειδώλου στον Πάπα

Στη Βραζιλία βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Πάπας Φραγκίσκος για να πρωτοστατήσει σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ καθολικής νεολαίας στον κόσμο, στο πρώτο ταξίδι του ως  Ποντίφικας εκτός Ιταλίας και Βατικανού. 

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια προσκυνητές από όλο τον κόσμο έχουν κατακλύσουν τους δρόμους στο Ρίο ντε Τζανέιρο, για να δουν από κοντά και να πάρουν την ευλογία του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. 

Κρατώντας εικόνες, λουλούδια, σημαίες ακόμα και μεγαλους σταυρούς, το πλήθος υποδέχθηκε ζητωκραυγάζοντας και χειροκρωτόντας τον Πάπα των Φτωχών- όπως έχει χαρακτηριστεί ο Φραγκίσκος- σε μία περίοδο μεγάλων κοινωνικών αναταραχών στη χώρα.

Εξαιτίας αυτού, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αύξησε τα μέλη του στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού που θα πάρουν μέρος στην επιχείρηση ασφαλείας από 8.500 σε 10.266.

Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν έλειψαν και οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με θέμα το τεράστιο κόστος της επίσκεψης του Ποντίφικα έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου ο Φραγκίσκος συναντήθηκε  με την πρόεδρο της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ, πάντα όμως με... θρησκευτικού χαρακτήρα συνθήματα.

"Περισσότερη ιστορία, λιγότερη θεολογία. Ο Ιησούς Χριστός ήταν ο μεγαλύτερος αγωνιστής  όλων των εποχών. Βασανίστηκε, περιθωριοποιήθηκε και σκοτώθηκε" έγραφε ένα από τα πανό. 

Εκτός από τις ένοπλες δυνάμεις, την περίοδο επίσκεψης του Πάπα, θα λάβει μέρος "η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της πόλης", δήλωσε ο Ρομπέρτο ​​Τσάβες, υφυπουργός για σημαντικά γεγονότα.

Έτσι, "επιπλέον 7.000 αστυνομικοί από την επαρχία θα ενισχύσουν τους 12.000 του Ρίο ντε Τζανέιρο, εκτός από τα 1.700 μέλη της ελίτ των Ειδικών Ομοσπονδιακών Δυνάμεων ".