Κι άλλος νεκρός στην αιματοβαμμένη πλατεία Ταχρίρ

Ένας νεαρός Αιγύπτιος  σκοτώθηκε σήμερα  και επτά τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. 

Οι δύο πλευρές επιτέθηκαν η μία στην άλλη με  πέτρες και μολότωφ κοντά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να  τους διαλύσει, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, επτά υποστηρικτές του Μόρσι συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν δύο όπλα ενώ ανταποκριτής του Ρόιτερς είπε ότι είδε δύο αντιπάλους της κυβέρνησης του Μόρσι να κρατούν αυτοσχέδια όπλα.

Επιπλέον, άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου στην πόλη Καλιούμπ, στα βόρεια του Καΐρου. 

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του Μόρσι κατηγόρησε σήμερα τον αρχηγό του στρατού,  Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, για απαγωγή του πρώην προέδρου, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως μετά την πραξικοπηματική απομάκρυνση του από την εξουσία, στις 3 Ιουλίου.