Νέα αιματοχυσία στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον 4  άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκών ανάμεσα σε οπαδούς και αντιπάλους του καθαιρεθέντα από τους στρατιωτικούς προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι στην πόλη Ελ Μανσούρ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από το Κάιρο. 

Σύμφωνα με στοιχεία των τοπικών ΜΜΕ, στις ταραχές, στις οποίες και οι δύο πλευρές χρησιμοποίησαν μαχαίρια και πυροβόλα όπλα, σκοτώθηκαν 4 γυναίκες και τραυματίστηκαν άλλοι 8 άνθρωποι. 

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δήλωσε ότι ο θάνατος των γυναικών οφείλεται σε επίθεση "δολοφόνων" σε συλλαλητήριο ενώ σύμφωνα με την ισλαμιστικη οργάνωση από όπου προέρχεται ο Μόρσι, οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 200.

Από την πλευρά του, αν και καταδίκασε τις δολοφονίες στη Μανσούρα, ο Χάμντιν Σαμπάχι, εξέχων ηγέτης της αντιπολίτευσης, επέρριψε την ευθύνη για το συμβάν στους ηγέτες της Αδελφότητας.

"Οι φανατικοί που έστειλαν τους διαδηλωτές στην καταστροφή, δεν πρέπει να θεωρηθούν αθώοι. Πρέπει να αποχωρήσουν", ανέφερε ο Σαμπάχι στο Twitter.

Στο μεταξύ, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β' έφθασε σήμερα στην Αίγυπτο για συνομιλίες με τη μεταβατική ηγεσία της χώρας. Ο Αμπντάλα είναι ο πρώτος άραβας ηγέτης που επισκέπτεται την Αίγυπτο μετά την ανατροπή του Μόρσι.

Στο μεταξύ, στο Κάιρο, στην επαρχία της Γκίζας και σε άλλες περιοχές της Αιγύπτου οι διαδηλώσεις συνεχίζονται.