Ζωντανά στο διαδίκτυο η κρατική τηλεόραση στης Β. Κορέας

Ένα περαιτέρω βήμα για την ισχυροποίηση της παρουσία της στο Διαδίκτυο και την χρήση των κοινωνικών δικτύων για την κρατική προπαγάνδα,έκανε η -διεθνώς αποκλεισμένη - Βόρεια Κορέα.

Με απόφαση του ανώτατου ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, στο εξής επιλεγμένα προγράμματα του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού (δελτία ειδήσεων, συναυλίες πατριωτικού τραγουδιού και ιστορικές ταινίες) θα προβάλλονται online εκτός της χώρας, μέσω της σελίδας στο Facebook.

Μάλιστα, το πρώτο  δελτίο ειδήσεων στο διαδίκτυο ξεκίνησε με ρεπορτάζ που έδειχνε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να επισκέπτεται μια φάρμα μανιταριών!

Όμως υπάρχει μία προϋπόθεση. Αν θέλει κάποιος να συνδεθεί  με το κρατικό κανάλι και να παρακολουθήσει διαδικτυακά το προγραμμα, θα πρέπει να κάνει κλικ στο link "μου άρεσε" στη σελίδα της τηλεόρασης της Βόρειας Κορέας.

Η διαδικτυακή παρουσία της Βόρειας Κορέας υποστηρίζεται από την πλατφόρμα Uriminzokkiri, η οποία έχει επίσης το Twitter και το Flickr  και είναι περισσότερο γνωστή για την ανάρτηση βίντεο προπαγάνδας που αφορούν τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.