Στα χέρια του καθεστώτος η στρατηγικής σημασίας Κουσέιρ

Και η συριακή αντιπολίτευση επιβεβαίωσε ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν πια την στρατηγικής σημασίας πόλη Κουσέιρ κοντά στο Λίβανο, που ήταν στα χέρια των αντικαθεστωτικών εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

"Ο στρατός και η Χεζμπολάχ κατόρθωσαν να καταλάβουν το Κουσέιρ, έπειτα από σφοδρό βομβαρδισμό της πόλης κατά τη διάρκεια της νύκτας. Οι ομάδες των ανταρτών οπισθοχώρησαν προς άλλες περιοχές εξαιτίας της έλλειψης πυρομαχικών", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης επιβεβαιώνει την ήττα των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στο Κουσέιρ. Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Facebook αναφέρει: "Ναι αδελφοί μας, χάσαμε μία μάχη ... αλλά συνεχίζουμε να πολεμούμε εναντίον χιλιάδων λιβανέζων μισθοφόρων" της Χεζμπολάχ.

Εν τω μεταξύ και η Βρετανία επιβεβαίωσε ότι έχει στην κατοχή της φυσικές αποδείξεις για τη χρήση, κατά πάσα πιθανότητα από τις δυνάμεις του καθεστώτος Ασαντ, του αερίου σαρίν στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

"Έχουμε εξασφαλίσει δείγματα από τη Συρία που εξετάσθηκαν" στη Βρετανία και "αποκάλυψαν την παρουσία του αερίου σαρίν", δήλωσε ο εκπρόσωπος , προσθέτοντας:"Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η χρήση χημικών όπλων στη Συρία έγινε πιθανότατα από το καθεστώς" της Δαμασκού.