Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν…αυτο-ανατινάχθηκε

Μια άλλη - περισσότερο θεαματική και "ηρωϊκή" άρα και αμφίβολη - εκδοχή του θανάτου του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, έδωσε ο πρώην σωματοφύλακάς του και πρώην ηγέτης της αιγυπτιακής τρομοκρατικής οργάνωσης "Ισλαμική Τζιχάντ", Ναμπίλ Ναΐμ Αμπντούλ Φατάχ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Golf Νews, ο Ναμπίλ Ναΐμ υποστήριξε ότι ο Μπιν Λάντεν δεν σκοτώθηκε από τιος αμερικανικές ειδικές δυνάμεις- όπως "κομπάζει" η κυβέρνηση και ο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά ανατινάχθηκε από μόνος του για να μην πέσει στα χέρια τους, όταν οι πεζοναύτες έφτασαν στο δωμάτιο του και τον τραυμάτισαν, στις 2 Μαΐου του 2011.

Σύμφωνα με την εκδοχή του Ναΐμ, οι Αμερικανοί τραυμάτισαν απλώς τον Μπιν Λάντεν στο γοφό και, στη συνέχεια, ο τελευταίος πυροδότησεε τη "ζώνη του σαχίντ" (ζώνη με εκρηκτικά) - που φορούσε πάντα τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής του.

"Ο Μπιν Λάντεν διαμελίστηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν να τον ταυτοποιήσουν" λέει ο πρώην σωματοφύλακάς του και γιαυτό "η κυβέρνηση Ομπάμα είπε ψέματα ότι έριξαν τη σωρό του κάπου στη θάλασσα".

Ο Ναΐμ υποστήριξε ότι ο Μπιν Λάντεν ανατινάχθηκε - δημοφιλής μέθοδος των ισλαμιστών εξτρεμιστών- για να μην πέσει ζωντανός στα χέρια των εχθρών του και να μην προδώσει πότε τα μυστικά του. Ωστόσο, ο ίδιος δεν ήταν παρών στην αυτοκτονία του ηγέτη της Αλ Κάιντα αλλά "έμαθε" τα γεγονότα από μέλος της οικογενείας του Μπιν Λάντεν, που ήταν παρών στην τελευταία φάση της "επιχείρησης Τζερόνιμο".