“Μην ξεχνάτε τα προκαταρκτικά στο σεξ” συμβουλεύει τουρκικό υπουργείο

Με τον τίτλο "Γάμος και Υγεία" κυκλοφορεί στην Τουρκία οδηγός από το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών, ο οποίος προτείνει οδηγίες για βίο ανθόσπαρτο στα ζευγάρια. Στις συμβουλές συμπεριλαμβάνονται όλες οι πτυχές της συμβίωσης, ακόμα και η σεξουαλική δραστηριότητα.

Ολόκληρα κεφάλαια του βιβλίου είναι αφιερωμένα στον ορισμό και την περιγραφή των προκαταρκτικών, του οργασμού και των πιθανών προβλημάτων υγείας. Έτσι, προειδοποιεί τα (παντρεμένα) ζευγάρια να μην παραλείπουν βιαστικά τα ερωτικά παιχνίδια πριν την πράξη.

Επιπλέον, το υπουργείο συμβουλεύει τους συντρόφους να ακούν προσεκτικά ο ένας τον άλλο, προκειμένου να έχουν μία πιο υγιή σεξουαλική ζωή. Μάλιστα, η στοργικότητα πρέπει να εκφράζεται ανοικτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και της ίδιας της σεξουαλικής πράξης.

Υποστηρίζεται, σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet, ότι στα οφέλη αυτής της πρακτικής συμπεριλαμβάνεται ένα καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα, πιο δυνατή οστική μάζα και ευεξία.

Τονίζεται μάλιστα, ότι τα ζευγάρια με σταθερή ερωτική ζωή εμφανίζουν λιγότερους πονοκεφάλους, πιο αργή γήρανση, ενώ οι γυναίκες ανακουφίζονται από τους πόνους της περιόδου. Αντίθετα, η μονοτονία στο σεξ πρέπει να αποφεύγεται, ακόμα κι αν χρειαστεί τα ζευγάρια να αφήσουν πίσω τους τις προηγούμενες εμπειρίες και να επικεντρωθούν στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά τους.

Η προσωπική υγιεινή παίζει παράλληλα, σημαντικό ρόλο, με το υπουργείο να ενθαρρύνει τα ζευγάρια να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο κομμάτι αυτό, καθώς και να αποφεύγουν τις δυσάρεστες οσμές, με το να μυρίζουν όσο το δυνατόν καλύτερα.