Συρία: Τέσσερα χωριά Αλαουιτών ελέγχουν οι αντάρτες

Σύροι αντάρτες, στην πλειοψηφία τους σουνίτες, εξασφάλισαν τον έλεγχο τεσσάρων χωρίων των Αλαουιτών, τη μειονότητα από την οποία προέρχεται ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ, στο κέντρο της χώρας, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) .

"Οι αντάρτες εξασφάλισαν αργά το βράδυ της Παρασκευής τον πλήρη έλεγχο των χωριών Τλαϊσίγιε, Ζόγκμπε, Σαάτα και Μπαλίλ, μετά την αποχώρηση του στρατού μετά από αρκετές εβδομάδες μαχών", πρόσθεσε το Παρατηρητήριο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η ΜΚΟ διευκρίνισε ότι "οι κάτοικοι είχαν εγκαταλείψει από την αρχή των μαχών αυτά τα χωριά".

Σε άλλα σημεία της χώρας, οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν εκστρατεία συλλήψεων και ερευνών στα σπίτια στον τομέα του Χαλμπούνι στο κέντρο της Δαμασκού, ανέφερε ακόμη το OSDH.

Στις επαρχίες, το πυροβολικό του στρατού βομβάρδισε βίαια τις κωμοπόλεις Αντάρ και Μοανταμιγιάτ αλ Σαμ κοντά στην πρωτεύουσα, τραυματίζοντας αρκετά άτομα, ενώ πυρκαγιές ξέσπασαν στους αγρούς στη Μκαϊλμπιγιέ επίσης κοινότητα της επαρχίας της Δαμασκού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Βόρεια της πρωτεύουσας, στην κωμόπολη Γιαμπρούντ, τα επίσημα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο στρατός "κατέστρεψε εργαστήρια κατασκευής βομβών και σκότωσε τρομοκράτες από τη Σαουδική Αραβία, την Τυνησία, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν".