Η Κίνα υποδεικνύει στους πολίτες της πως να συμπεριφέρονται όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Κανόνες καλής συμπεριφοράς φαίνεται ότι θέλει να επιβάλει στους Κινέζους τουρίστες του εξωτερικού η κομμουνιστική ηγεσία της χώρας του Δράκου.

Ανώτερος αξιωματούχος του  Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος ζήτησε από  τους  Κινέζους  να συμπεριφέρονται πιο ευγενικά όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Ο Wang Yang, ένας από τους τέσσερις αντιπροέδρους της κυβέρνησης  δήλωσε ότι η “απολίτιστη συμπεριφορά” κάποιων Κινέζων τουριστών βλάπτουν την εικόνα της χώρας και έφερε ως παράδειγμα των προβλημάτων που ξεχώρισε, το τι μιλούσαν δυνατά και έφτυναν δημοσίως.

"Η βελτίωση της ποιότητας του επιπέδου των πολιτών και η οικοδόμηση μιας καλής εικόνας των Κινέζων τουριστών είναι οι υποχρεώσεις των τοπικών κυβερνήσεων, των οργανισμών και των επιχειρήσεων “ είπε χαρακτηριστικά ο Κινέζος αντιπρόεδρος
Ο  Wang ενημέρωσε τις αρχές ότι πρέπει “να καθοδηγήσουν του πολίτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό , να τηρούν ευσυνείδητα τη δημόσια τάξη και την κοινωνική ηθική, το σεβασμό των τοπικών θρησκευτικών δοξασιών και των εθίμων, το μυαλό ομιλία και τη συμπεριφορά τους ... και την προστασία του περιβάλλοντος”.

 Αυτό πάντως που δεν απαντάται στο ρεπορτάζ του BBC, είναι το πώς ξέρει η ηγεσία της χώρας ότι οι Κινέζοι τουρίστες φωνασκούν και πτύουν δημοσίως, όντας μάλιστα χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από τη χώρα τους....