Νίκη για το κόμμα του Σαρίφ στις Πακιστανικές εκλογές

Με τη θριαμβευτική νίκη του Ναουάζ Σαρίφ κλείνει ο κύκλος των ταραγμένων εκλογών στο Πακιστάν την Κυριακή. Το αποτέλεσμα που φέρνει το κόμμα των συντηρητικών στην εξουσία, ανοίγει το δρόμο για μία κυβέρνηση χωρίς την ανάγκη συνασπισμού με την αντιπολίτευση, όπως αναφέρεται στη Guardian.

Το πρόγραμμα του Σαρίφ, πέρα από την αναδιαμόρφωση της καταρρέουσας πακιστανικής οικονομίας, στοχεύει στον τερματισμό της πολύχρονης διαμάχης της χώρας με την Ινδία, αλλά και στις ανακατατάξεις στην εσωτερική πολιτική. Συγκεκριμένα, επιθυμεί να μειώσει τον, έως τώρα μεγάλο, ρόλο των Πακιστανών Αξιωματικών στην πολιτική σκηνή.

Η εν λόγω ατζέντα που, από τους οπαδούς της "Μουσουλμανικής Ένωσης", χαρακτηρίζεται επαναστατική, έχει κερδίσει υποστηρικτές ακόμη και από την αριστερίζουσα πλευρά, η οποία αντιτίθεται στο συντηρητισμό της.

Παρόλο που το αποτέλεσμα θα οριστικοποιηθεί σε μερικές μέρες, οι προβλέψεις από τα πακιστανικά ΜΜΕ θεωρούν ότι, ο δρόμος για μία αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι στρωμένος, καθώς οι συντηρητικοί χρειάζονται την υποστήριξη λίγων μόνο ανεξάρτητων υποψηφίων και όχι ολόκληρων κομμάτων.