Νέα πολύνεκρη τραγωδία με εργάτες στο Μπαγκλαντές

Την ώρα που τα συνεργεία ανασύρουν ακόμη νεκρούς από τα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε στη Ντάκα του Μπαγκλαντές, παρασέρνοντας στο θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπους, μια νέα τραγωδία συγκλονίζει τη χώρα.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη σε εργοστάσιο ενδυμάτων σε βιομηχανική περιοχή και πάλι στην Ντάκα, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας.

“Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές σχετικά με το τι προκάλεσε την πυρκαγιά, αλλά διεξάγουμε έρευνες προκειμένου να εντοπίσουμε τα αίτια”, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο πρόεδρος του εργοστασίου, Μοχαμάντ Ατικιούλ Ισλάμ.

Η φωτιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου που ανήκει στον όμιλο Tung Hai, ένα από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ενδυμάτων της χώρας. Όπως ανέφεραν οι αρχές, οι περισσότεροι από τους εργαζομένους είχαν ήδη αποχωρήσει από τις εγκαταστάσεις όταν ξέσπασε η φωτιά.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές ανακοίνωσε ότι σκόπευε να προβεί στη διακοπή των λειτουργιών 18 εργοστασίων ενδυμάτων για λόγους ασφαλείας. Αφορμή για αυτή την απόφαση στάθηκε η κατάρρευση του κτιρίου στις 24 Απριλίου, όπου στεγάζονταν πέντε εργοστάσια.