Μπαγκλαντές: Ελπίδα ζωής μέσα στα συντρίμμια

Οι διασώστες εντόπισαν σήμερα πενήντα επιζώντες στον τρίτο όροφο του κτιρίου που κατέρρευσε την Τετάρτη το πρωί σε προάστιο της πρωτεύουσας Ντάκα,στο Μπαγκλαντές. 

"Ανοίξαμε σήραγγες και βρήκαμε περίπου πενήντα ανθρώπους που ήταν ακόμη ζωντανοί σε διάφορα σημεία του τρίτου ορόφου. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τους ανασύρουμε έως αύριο το πρωί", δήλωσε  ο αναπληρωτής επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Σέιχ Μιζανούρ Ραχμάν.

Οι διασώστες έχουν επιδοθεί σε αγώνα ενάντια στο χρόνο για να βρουν και άλλους επιζώντες, υπό τα βλέμματα εκατοντάδων   συγγενών τους

"Ανασύραμε σήμερα περίπου 80 ανθρώπους ζωντανούς από τα ερείπια” , πρόσθεσε ο  Ραχμάν, αλλά εξέφρασε φόβους ότι δεκάδες εργάτες είναι νεκροί.

Τουλάχιστον 304 εργάτες υφαντουργίας – κυρίως γυναίκες- έχουν χάσει την ζωή τους  από την Τετάρτη και πολλές εκατοντάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα άμορφα ερείπια του κτιρίου.

Μετά από αυτή την τραγωδία, βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ της αστυνομίας και ενός τεράστιου πλήθους διαδηλωτών οι οποίοι επιτέθηκαν στα εργαστήρια αυτά.