Άρωμα Λονδίνου στην πρωτεύουσα της Β. Κορέας

Μπορεί η πλειοψηφία των Βορειοκορεατών να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ωστόσο οι Ευρωπαίοι τουρίστες στην Πιονγιάνγκ στο εξής θα νιώθουν σαν το σπίτι τους. 

Ο νεαρός ηγέτης  της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, για να τονώσει τον τουρισμό της χώρας του, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα αντίγραφο του εμβληματικού Μπιγκ Μπεν  σε ένα θεματικό πάρκο το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του εντός του 2013.

Σύμφωνα με την Telegraph και το Associated Press , το πάρκο “μικρογραφία του κόσμου” θαθα έχει επίσης και ένα αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ , πολυτελή καταστήματα, εστιατόρια ακόμη και διαμερίσματα.

Από τότε που ανέλαβε τα ηνία της χώρας - πέρυσι το Δεκέμβριο-  ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύτηκε ότι θα βάλει τέλος στην φτώχεια  και τα μέτρα λιτότητας. Μάλιστα, άμεση προτεραιότητά του είναι μία “εντυπωσιακή κατασκευαστική αναγέννηση” της Πιονγιάνγκ, με πολυτελή εμπορικά κέντρα στα δυτικά πρότυπα , ουρανοξύστες  ακόμα  και spa. “Στα καταστήματα οι πωλήτριες θα είναι ντυμένες με την τελευταία λέξη της μόδας από το Παρίσι και οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθευτούν από ελβετικές σοκολάτες μέχρι Coca Cola, αναφέρει το Associated Press.   

Στα πλαίσια της τουριστικής αναγέννησης της Πιονγιάνγκ, τον περασμένο μήνα  καθημερινή εφημερίδα της Κίνας ανέφερε  ότι η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει επίσης και ένα “μίνι-γκολφ θεματικό πάρκο” .

Την ώρα που ο Κιμ Γιουνγκ Ουν προσπαθεί να κάνει την Πιονγιάνγκ μια σύγχρονη, πολυτελή πρωτεύουσα δυτικής αισθητικής ,  οι συνθήκες ζωής των Βορειοκορεατών έξω από την πρωτεύουσα παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες - με το φαγητό να μοιράζεται με το δελτίο και το ρεύμα να κόβεται τακτικά- ενώ περίπου 2,8 εκατομμύρια πολίτες ζουν υπό καθεστώς ακραίας φτώχειας.