Φίδια, ιπποποτάμους και αράχνες έτρωγε ο Κιμ Γιονγκ Ιλ

Μία νέα πτυχή της μυστηριώδους προσωπικότητας του αποθανόντος ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, ξετυλίγεται αφότου δόθηκαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για τις περίεργες διατροφικές του συνήθειες.

Όπως αποκάλυψε στη Sun ο προσωπικός του μάγειρας, Kenji Fujimoto, ο "αγαπημένος ηγέτης" δεν αρκούταν σε συμβατικές λύσεις, όσον αφορούσε το φαγητό. Συγκεκριμένα, αρεσκόταν να δοκιμάζει εξωτικά ζώα, όπως φίδια, ιπποποτάμους και αράχνες.

Ο Ιάπωνας Fujimoto επισκέφθηκε πρώτη φορά τη Β. Κορέα το 1982 και έξι χρόνια αργότερα έγινε ο προσωπικός sushi chef του Κιμ Γιονγκ Ιλ, με ετήσιες αποδοχές που άγγιζαν τα 70.000 δολάρια και δύο αυτοκίνητα Mercedes στην κατοχή του.

"Υπήρχαν πολλές παράξενες απαιτήσεις" δήλωσε, "μία από αυτές ήταν και το φίδι... ο ιπποπόταμος ήταν πολύ καλός και έμοιαζε στη γεύση με κοτόπουλο. Μία μέρα θέλησε να φάει και αράχνες".

Κι ενώ οι 25 εκατομμύρια πολίτες της Β. Κορέας έφθαναν συνεχώς στα πρόθυρα της λιμοκτονίας, ο πολυτελής τρόπος ζωής του εκλιπόντος όξυνε ακόμα περισσότερο τις αντιθέσεις.