Θρίλερ με την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών

Ανεπιβεβαίωτες παραμένουν ακόμη οι πληροφορίες ότι αφέθηκαν ελεύθεροι ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί το βράδυ της Δευτέρας στην επαρχία του Χαλεπίου. Ως λογικό συνεπακόλουθο, εντείνεται η ανησυχία για τη ζωή και την τύχη των δύο ανδρών.

Η ανακοίνωση της θρησκευτικής οργάνωσης Oeuvre d'Orient, την οποία μετέδωσε το απόγευμα της Τρίτης το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν επιβεβαιώνεται από καμία άλλη πηγή και αυτό και μόνο το γεγονός προκαλεί προβληματισμό.

Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη στο Χαλέπι: "Δεν έχουμε καμία νέα πληροφορία"

Η Ελληνορθόξη Μητρόπολη του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, εξακολουθεί να μην έχει νέα για τους δυο απαχθέντες Μητροπολίτες, δήλωσε ιερέας της Μητρόπολης, ύστερα από πληροφορία χριστιανικής οργάνωσης για την απελευθέρωσή τους.

"Δεν έχουμε καμία νέα πληροφορία. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αφέθησαν ελεύθεροι", δήλωσε ο ιερέας Γάσαν Ουάρντ.

Θρησκευτικές πηγές: Ίσως οι απαγωγείς θέλησαν να κερδίσουν χρόνο. Ή πράγματι τους απελευθέρωσαν, αλλά τους συνέβη κάτι;

"Φοβόμαστε μήπως οι απαγωγείς έδωσαν την ψευδή αυτή είδηση ώστε να κερδίσουν χρόνο, για να κρυφτούν και να τους μεταφέρουν αλλού" είπε στην ιστοσελίδα dogma.gr, στενός συνεργάτης του Παύλου.

Από την πλευρά του έτερου απαχθέντος, του Συρο-Ιακωβίτη Επισκόπου θρησκευτικές πηγές, που δεν κατονομάζονται, τονίζουν: "Δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφόρηση. Κανείς δεν μας έχει ενημερώσει επίσημα, όλος ο κόσμος μιλά για απελευθέρωση και εμείς δεν έχουμε κανένα νέο".

Ωστόσο, υπάρχει σε όλα τα ΜΜΕ ο φόβος ότι οι απαγωγείς πράγματι τους απελευθέρωσαν, αλλά στην πορεία, κάτι τους συνέβη.

Οι προσεκτικές δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών, που δεν επιβεβαιώνουν την εξέλιξη της απελευθέρωσης

"Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις εξελίξεις και τις σχετικές πληροφορίες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγορίου Γιοχάνα Ιμπραΐμ", αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, και υπογραμμίζεται πως για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση.

Οι δύο Μητροπολίτες φέρονται να βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής, η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Tην είδηση επιβεβαιώνει και η επίσημη εκκλησία της Δαμασκού, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως μετέδωσε το βράδυ της Τρίτης το δίκτυο Al Jazeera, ο ελληνορθόδοξος επίσκοπος Αντώνιος δήλωσε ότι οι δύο μητροπολίτες αφέθηκαν ελεύθεροι και έφτασαν σώοι και αβλαβείς στο Χαλέπι.

Σύμφωνα πάντως με την επισκοπή της Συρορθόδοξης Εκκλησίας, οι δύο ιεράρχες απήχθησαν από Τσετσένους τζιχαντιστές και η τύχη τους αγνοείται.