Την προστασία των Κινέζων της Βόρειας Κορέας ζητά το Πεκίνο

Κλιμακώνει τις πολεμικές προετοιμασίες της η Βόρεια Κορέα, όσο κι αν οι αντιδράσεις της εκλαμβάνονται ως επικοινωνιακές, τόνωσης του κλίματος από τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, αλλά και από την αμερικανική.

Από το πρωί της Κυριακής, Βορειοκορεάτες στρατιώτες εργάζονται πυρετωδώς για την ενίσχυση στους φράκτες συνόρων με τη Νότια Κορέα.

Η Κίνα αύξησε την πίεση προς το καθεστώς Ουν, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε, σύμφωνα με την οποία ζήτησε από τις Αρχές της Βορείου Κορέας να αποσύρουν τις προειδοποιήσεις που είχαν θέσει και να εγγυηθούν εκ νέου την ασφάλεια της κινεζικής πρεσβείας, καθώς αυτή θα είναι ανοικτή.

Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα είχε ανακοινώσει το απόγευμα του Σαββάτου ότι από την Τετάρτη 10 Απριλίου και έπειτα, δε θα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των διπλωματών στα εδάφη της και συνιστά να αποχωρήσουν. Η Κίνα, ωστόσο, της διαμήνυσε να βρει λύση, ώστε να προστατεύσει και τους Κινέζους υπηκόους που βρίσκονται εκεί!

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο πρόεδρος Ουν έκανε ο ίδιος το Σάββατο ασκήσεις σκοποβολής με κανονικά πυρά και αμέσως μετά, ζήτησε υπερδιπλασιασμό των φρουρών στα σύνορα της Βόρειας Κορέας.