Εννιά πράγματα που δεν ξέρουμε για τον Βορειοκορεάτη ηγέτη

Τα Μέσα ενημέρωσης τον αποκαλούν "τον μεγαλύτερο διοικητή που υπήρξε  ποτέ" αλλά ο διάσημος μπασκετμπολίστας Ντένις Ρόντμαν – ο οποίος βρέθηκε στην Βόρεια Κορέα πριν λίγο καιρό - λέει ότι ο Κιμ Γιονγ Ουν είναι "ένας κανονικός άνθρωπος".

Ίσως καμία από τις δύο περιγραφές δεν φαίνεται αντικειμενική αλλά η αλήθεια είναι  ότι πολύ λίγα είναι γνωστά για τον τρίτης γενιάς ηγέτη που της Βόρειας Κορέας που μπορεί  να προκαλέσει νέο πόλεμο στην Χερσόνησο.
Αν και βρίσκεται στην εξουσία της χώρας  περισσότερο από ένα χρόνο, λίγες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει για την ζωή, την προσωπικότητα και τις συνήθειες αυτού του μικροκαμωμένου σύγχρονου δικτάτορα.

Ποιος είναι λοιπόν ο Κιμ Γιουνγκ Ουν που τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει "το πρόσωπο της ημέρας";

Έχει γενέθλια μαζί με τον Έλβις Πρίσλεϊ

Υπολογίζεται ότι είναι γύρω στα τριάντα. Όμως, ο σεφ της δυναστείας των Κιμ που δούλευε στην οικογένεια μέχρι το 2001, έχει δηλώσει ότι ο  Γιονγ Ουν γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1983. Είναι δηλαδή 30 ετών και έχει γενέθλια την ίδια μέρα -αλλά οχι την ίδια χρονιά- με τον "Βασιλιά".

Είναι παντρεμένος (;) 

H Βόρεια Κορέα έχει Πρώτη κυρία και ονομάζεται Ρι Σολ Τζου. Εμφανίστηκε επίσημα στο πλευρό του Γιουνγκ Ουν το καλοκαίρι σε εγκαίνια λούνα παρκ αλλά κανείς δεν είναι βέβαιος αν έχουν παντρευτεί κανονικά ή αν έχουν παιδιά. Τα ΜΜΕ της Νότια Κορέας λένε ότι είναι πρώην μαζορέτα και τραγουδίστρια.

Σπούδασε στη Δύση

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φοίτησε  σε δημόσιο σχολείο στην Ελβετία το διάστημα 1998 – 2000. Εμφανιζόταν ως γιος διπλωμάτη με το όνομα Πακ Ουν  αλλά πότε κανείς δεν είδε τους γονείς του.

Αργότερα φέρεται να παρακολούθησε στην στρατιωτική ακαδημία της Πιονγιανγκ Κιμ Ιλ Σουγκ,η οποία είχε το όνομα του παππού του.

Τρελαίνεται για το Μπάσκετ 

Το είδωλο του είναι ο Μάικλ Τζόρνταν . Ένας φίλος του από το γυμνάσιο περιέγραψε τον τωρινό ηγέτη  "εκρηκτικό" και "playmaker." Ένας άλλος είπε ότι -κατά τη διάρκεια των σχολικών αγώνων- ήταν έντονα ανταγωνιστικός: "μισούσε να χάσει."

Είναι μαρκο-μανής  

Εφηβικοί του φίλοι θυμούνται  ότι είχε μια συλλογή από ακριβά παπούτσια Nike. Μια πρόσφατη φωτογραφία του Κιμ Γιουνκ Ουν επί το έργω, δείχνει έναν υπολογιστή iMac της Apple στο γραφείο του. Η σύζυγός του κυκλοφορεί με συλλεκτική τσάντα Dior , αν και μερικοί πιστεύουν ότι είναι “μαϊμού”.

Έχει αντικαθεστωτικό...κούρεμα 

Το χτένισμά του- ξυρισμένος στο πλάι και καρφάκια- δεν εμπίπτει σε κανένα από τα 28 στυλ μαλλιών που έχει εγκρίνει το καθεστώς για τους υπηκόους της Βόρειας Κορέας. Όμως, ποιος θα τον καταγγείλει;

Φαν της Ντίσκο 

Το αγαπημένο του τραγούδι στο Γυμνάσιο ήταν το "Brother Louie" από το γερμανικό ποπ δίδυμο  Modern Talking. Και ο Ντένις Ρόντμαν είπε ότι, όταν τον συνάντησε, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε φοβερές χορευτικές φιγούρες.

Είναι υπέρβαρος 

Μετά το θάνατο  της μητέρας του από καρκίνο το 2004, ο Κιμ επιδόθηκε σε μια κραιπάλη ποτού και φαγητού, με αποτέλεσμα να φτάσει τα 100 κιλά. Παραμένει παχουλός, σε μια χώρα που δοκιμάζεται από την πείνα ενώ πάσχει από διαβήτη και υπέρταση.

Μοιάζει του παππού του

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας  μοιάζει  πολύ εμφανισιακά με τον λαοφιλή  παππού του, τον ιδρυτή του έθνους Κιμ ιλ Σουνγκ  . Οι αναλυτές λένε ότι ο ίδιος ελπίζει να μοιάσει στον παππού του και στον χαρακτήρα , ο οποίος ήταν πραγματικά αγαπητός από τον λαό, σε  αντίθεση με τον πατέρα του, Κιμ Γιουν Ιλ, ο οποίος ενέπνεε κυρίως τον φόβο.