Αφγανιστάν: Μαζική σφαγή σε δικαστήριο που δίκαζε Ταλιμπάν

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 90 τραυματίστηκαν σήμερα στο Αφγανιστάν, όταν εννέα ένοπλοι αντάρτες εισέβαλαν σε  δικαστήριο στην Φάραχ, στο οποίο δικάζονταν 10 ισλαμιστές εξτρεμιστές και επιχείρησαν να τους ελευθερώσουν.

Τουλάχιστον ένας από τους επιτιθέμενους ανατίναξε εκρηκτικά που έφερε και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και έναν ένοπλο που οχυρώθηκε μέσα στο δικαστήριο "Πέντε από τους δράστες έφτασαν στο δικαστήριο γύρω στις 8 το πρωί. Επέβαιναν σε δύο οχήματα παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιεί ο στρατός. Το ένα από τα αυτοκίνητα εξερράγη στην είσοδο του κτιρίου και τρεις άνδρες μπήκαν στα δικαστήριο", δήλωσε νωρίτερα ο αρχηγός της αστυνομίας της Φάραχ, Αγά Νόορ Κέντος. 

Σύμφωνα με τον Νατζίμπ Ντάνις, τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της χώρας , 34 πολίτες και 10 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη και την ανταλλαγή πυρών . Οι τραυματίες ξεπερνούν του 90 και οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολίτες. 

Σύμφωνα όμως  με τον προσωρινό απολογισμό που έδωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Φάραχ, Μοχάμαντ Άκραμ Κπαλουάκ, εκτός από τους δράστες σκοτώθηκαν άλλα 46 άτομα και τραυματίστηκαν περισσότερα από 100. 

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση  με γραπτό μήνυμα που έστειλαν στα μέσα ενημέρωσης - διευκρινίζοντας ότι "δύο μάρτυρες" σκοτώθηκαν και ότι οι Ταλιμπάν που δικάζονταν απελευθερώθηκαν κατά την επίθεση.