Ακόμη μια δίκη για ομαδικό βιασμό στην Ινδία

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του μοιραίου βιασμού μιας 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, ακόμη μια δίκη για ομαδικό βιασμό ξεκινά στην Ινδία.

Έξι άνδρες κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό μιας τουρίστριας από την Ελβετία.

Η 39χρονη και ο σύζυγός της δέχτηκαν επίθεση και έπεσαν θύματα ληστείας ενώ κατασκήνωναν κοντά σε χωριό στην περιοχή Ντατία του κρατιδίου Μαντία Πραντές, πριν από δύο εβδομάδες.

"Η δίκη ξεκίνησε σήμερα με την κατάθεση στο δικαστήριο του πρώτου μάρτυρα. Νωρίτερα σε μία ακροαματική διαδικασία οι κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει αθώοι", είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής ΡΣ Πρατζαπάτι.

Εναντίον των έξι ανδρών, ηλικίας από 20 έως 25 ετών, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ομαδικό βιασμό, ληστεία και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Μετά την τραγική υπόθεση της 23χρονης και τα αλλεπάλληλα κρούσματα ομαδικών βιασμών που πλέον αποτελούν μάστιγα στη χώρα, η Ινδία αυστηροποίησε τις ποινές το έγκλημα του βιασμού. Η μικρότερη ποινή φυλάκισης που προβλέπεται είναι πλέον τα 20 χρόνια -από 10 που ήταν μέχρι σήμερα- και ως μεγαλύτερη τα ισόβια.