Συρία: Αλληλοκατηγορίες για χημικά όπλα

Οι αντάρτες που δρουν στη Συρία χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στην επαρχία Χαλέπι, ανακοίνωσε σήμερα το κρατικό συριακό πρακτορείο SANA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι ένοπλοι αντικαθεστωτικοί εκτόξευσαν πύραυλο με χημικές ουσίες στην περιοχή Χαν αλ-Ασάλ της επαρχίας του Χαλεπιού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι πολίτες.

Από την πλευρά τους, οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού αρνήθηκαν  τις κατηγορίες του καθεστώτος, λέγοντας ότι η  οργάνωση δεν διαθέτει ούτε πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς ούτε χημικό όπλο και επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση στη Δαμασκό.

"Ο στρατός έπληξε την περιοχή Χαν αλ-Ασάλ με πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς και οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ο πύραυλος μπορεί να περιείχε χημικά όπλα. Υπάρχουν πολλά θύματα και πολλοί από τους τραυματίες έχουν αναπνευστικά προβλήματα", δήλωσε ο Λουάι Μουκντάντ, εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού,

Ο υπουργός Πληροφόρησης της Συρίας Ομράν αλ-Ζοάμπι υποστήριξε ότι η Τουρκία και το Κατάρ που υποστηρίζουν τους αντάρτες, φέρουν "την πλήρη νομική, ηθική και πολιτική ευθύνη" για την επίθεση αυτή.