Ένα μεγαλοστέλεχος από τις ΗΠΑ πρωθυπουργός της συριακής αντιπολίτευσης

Η εθνική συμμαχία της συριακής αντιπολίτευσης εξέλεξε το βράδυ της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη τον Χασάν Χίτο, ένα στέλεχος επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, ως προσωρινό πρωθυπουργό της μεταβατικής συριακής κυβέρνησης.

Πρώτη αποστολή του  νέου πρωθυπουργού θα είναι ο διορισμός μίας κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει τη διοίκηση των βορείων και ανατολικών περιοχών της χώρας, που έχουν περιέλθει μεν στα χέρια των ανταρτών, αλλά έχουν βυθισθεί στο χάος της ακυβερνησίας.

Ο Χίτο εξελέγη από ηγετικά στελέχη της Συριακής Εθνικής Συμμαχίας, η οποία ήδη έχει αναγνωρισθεί από μία πλειάδα χωρών ως ο μοναδικός νόμιμος εκπρόσωπος του συριακού λαού, ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές αν αναγνωριστούν ή όχι οι αρμοδιότητες της κυβέρνησης της αντιπολίτευσης από τις εκατοντάδες ομάδες των ανταρτών. 

Ο Χασάν Χίτο  διαθέτει δυτικοευρωπαϊκή παιδεία και εκπαίδευση καθώς έχει ζήσει για χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες . Στον νέο ηγετικό του ρόλο θα είναι υπεύθυνος για το σχηματισμό κυβέρνησης  που θα καλύψει το κενό εξουσίας στην πλευρά της αντιπολίτευσης της  Συρίας, το οποίο προκύπτει από την μακρά εξέγερση κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.