Η Αλ Κάιντα πίσω από τους 18 νεκρούς στην Βαγδάτη

Ο ιρακινός κλάδος της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Πέμπτης κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βαγδάτη, η οποία κόστισε τη ζωή σε 18 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό δίκτυο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Σε ανακοίνωσή της, που αναρτήθηκε σε τζιχαντικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISI), στην οποία συναθροίζονται οι διάφορες ομάδες της Αλ Κάιντα στη χώρα, υποστηρίζει πως η επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας προκάλεσε «τουλάχιστον 60 νεκρούς», επεσήμανε το SITE.

Από την πλευρά τους ιατρικές πηγές και οι αρχές ασφαλείας υποστηρίζουν πως από την έκρηξη τριών παγιδευμένων με εκρηκτικά αυτοκινήτων κοντά στο υπουργείο βρήκαν τον θάνατο 18 άνθρωποι και άλλοι 30 τραυματίσθηκαν.

Δέκα χρόνια μετά την εισβολή των διεθνών δυνάμεων στη χώρα, οι σουνίτες στασιαστές της Αλ Κάιντα συνεχίζουν να επιτίθενται σε στόχους της σιιτικής κοινότητας, όπως επίσης και κατά της αστυνομίας και των κυβερνητικών οργάνων, αποβλέποντας στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι.