“Σφυροκόπημα” αμάχων και σήμερα στη Συρία

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 28 τραυματίστηκαν σήμερα από οβίδες όλμου που έπληξαν μια συνοικία στα νότια της Δαμασκού, όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Τα βλήματα, που σύμφωνα με το πρακτορείο εκτοξεύτηκαν από τους "τρομοκράτες", όπως αποκαλεί τους Σύρους αντάρτες, έπεσαν μπροστά από ένα κατάστημα στο δρόμο της Ντουαϊλάα. Άλλη μία οβίδα έπληξε τη γειτονική συνοικία Μπαμπ Σάρκι, σκοτώνοντας αδιευκρίνιστο αριθμό ανθρώπων και προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο στρατός έχει εντείνει τις επιχειρήσεις του βομβαρδίζοντας τα περίχωρα της Δαμασκού, πλήττοντας κατοικημένες συνοικίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών

Βομβαρδισμοί συνοικιών σημειώθηκαν επίσης στην πόλη Ντούμα ενώ συγκρούσεις αναφέρθηκαν γύρω από την έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας και του νοσοκομείου της αστυνομίας στη Χαράστα.

Στη Χομς, στην κεντρική Συρία, οι δυνάμεις του καθεστώτος πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στη συνοικία Μπάμπα Αμρ. "Ο στρατός θα επιχειρήσει να εκδιώξει τους αντάρτες, ακόμη και αν καταστρέψει ολοσχερώς τη συνοικία", υποστήριξε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Στο στόχαστρο κυβερνητικών βομβαρδισμών έχουν μπει επίσης οι πόλεις Κουσέιρ, Ραστάν και Ταλμπίσε, στην επαρχία Χομς.

Στην ανατολική Συρία, στο Ντέιρ Εζόρ, εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο χωριό Μπρέιχα.

Στο Χαλέπι, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Συρίας, ο στρατός σφυροκόπησε πολλές συνοικίες ενώ συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και μελών του Μετώπου Αλ Νόσρα ξέσπασαν στην περιοχή της Σφέιρα.

Αεροπορικές επιδρομές αναφέρθηκαν επίσης στο Ιντλίμπ και σε συνοικίες της Ντεράα.