Ακόμη 20 πτώματα στον “ποταμό των μαρτύρων” στη Συρία

Τα νεκρά σώματα τουλάχιστον 20 ανδρών βρέθηκα στο λεγόμενο “ποτάμι των μαρτύρων” στη Συρία. Όλες οι σοροί φέρουν τραύματα από όπλα των δυνάμεων ασφαλείας της Συρίας, σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια. Στο ίδιο σημείο είχαν βρεθεί τον Ιανουάριο ακόμη 65 σοροί εκτελεσθέντων ενώ και άλλες φορές έχουν βρεθεί εκεί πτώματα ανθρώπων που φέρουν θανάσιμα τραύματα από σφαίρες.

Σύμφωνα με το Reuters, τα νεκρά σώματα φαίνεται να έχουν πεταχτεί στο ποτάμι στην περιοχή του Χαλεπίου που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων Άσαντ.

Μέχρι στιγμής από πλευράς του καθεστώτος δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Τα κρατικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης της Συρίας, είχαν μεταδώσει για το περιστατικό του Ιανουαρίου ότι οι νεκροί είχαν απαχθεί και εκτελεστεί από την Αλ Κάιντα και συγκεκριμένα το παρακλάδι της, Μέτωπο Αλ Νούσρα που δρα στην περιοχή.

“Μέτρησα σήμερα 23 πτώματα. Σε έναν άνδρα κυριολεκτικά είχαν τινάξει τα μυαλά του στον αέρα” αναφέρει ο ακτιβιστής της αντιπολίτευσης, Louay al-Halabi. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλοι οι εκτελεσθέντες ήταν μεταξύ 20 και 30 ετών.