Εικόνες-σοκ από την σφαγή στο Χαλέπι- Σκληρή γλώσσα του ΟΗΕ κατά του Άσαντ

 Σοκ και τρόμο προκαλούν οι εικόνες από την τελευταία σφαγή 65 ανδρών στο Χαλέπι της Συρίας. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 65 πτώματα από άνδρες όλων των ηλικιών βρέθηκαν πεταμένα κοντά σε αρδευτικό κανάλι στο Χαλέπι, με τα χέρια τους δεμένα πισθάγκωνα και εκτελεσμένα.

 Αν και δεν είναι σαφές ποιος πραγματοποίησε τη σφαγή, το Παρατηρητήριο εξέφρασε φόβους ότι “αποκαλύφθηκε ένα νέο μακελειό” σε βάρος των εξεγερμένων και αθώων πολιτών και έδωσε στη δημοσιότητα ένα αμοντάριστο βίντεο με σκηνές πολύ σκληρές και ωμές. Προσοχή, οι εικόνες είναι πραγματικά σοκαριστικές

 

Με αφορμή την τελευταία αυτή βιαιότητα στη Συρία, ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ και του ΟΗΕ για την κρίση στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι δήλωσε σήμερα – ότι η νομιμοποίηση του καθεστώτος Ασαντ έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Παρεμβαίνοντας στη σημερινή συνεδρίαση (κεκλεισμένων των θυρών) του εκτελεστικού οργάνου του ΟΗΕ, με θέμα της τη συριακή κρίση, ο Μπραχίμι τόνισε ότι μπορεί, πρόσκαιρα, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ να "γαντζωθεί" στην εξουσία, αλλά την ίδια ώρα έχει καταστεί πρόδηλο ότι, μπροστά στα μάτια όλης της διεθνούς κοινής γνώμης "η Συρία κομματιάζεται".