Αχμαντινετζάντ: Ο Τσάβες θα αναστηθεί μαζί με τον Ιησού

"Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Τσάβες θα αναστηθεί μαζί με τον Χριστό το Σωτήρα, και θα φέρει την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την τελειότητα για όλους" δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος, πριν μεταβεί στο Καράκας για την ταφή του φίλου και συμμάχου του Ούγκο Τσαβες.

Αν και ο Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ είναι γνωστός για το... βερμπαλισμό του,  αυτή τη φορά κατάφερε να εξοργίσει τον κλήρο του Ιράν, που έσπευσε να επικρίνει τον πρόεδρο της χώρας.

Ο Αγιατολάχ Αχμάντ Χατανί, ανώτατος κληρικός και αρχι-ιμάμης της προσευχής της Παρασκευής, "στηλίτευσε" τις δηλώσεις του Αχμαντινετζάντ περί νεκρανάστασης του Τσάβες στην δευτέρα παρουσία, κατηγορώντας τον πρόεδρο για "αμέλεια" καθώς γνωρίζει ότι τέτοιες δηλώσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντιδράσεις στα θρησκευτικά ιδρύματα του Ιράν.

"Οι δηλώσεις του προέδρου ήταν υπερβολικές. Θα ήταν αρκετό  να στείλει απλά ένα διπλωματικό μήνυμα χωρίς να εμπλακεί σε ιδεολογικά και θρησκευτικά ζητήματα" είπε χαρακτηριστικά ο μουσουλμάνος θρησκευτικός αξιωματούχος.

Ο Αχμαντινετζάντ και ο Τσάβες ήταν τα τελευταία χρόνια σύμμαχοι, και χαρακτήριζαν την σχέση τους "άξονα ενότητας κατά των ΗΠΑ και του ιμπεριαλισμου".