Η λίστα των “καταζητούμενων” της Αλ Κάιντα

Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP)- το πιο ενεργό και μαχητικό  παρακλάδι του εξτερμιστικού ισλαμικού κιννήματος-  δημοσίευσε στο αγγλόφωνο περιοδικό της Inspire μία λίστα με 11 προσωπικότητες της Δύσης που θα πρέπει να πέσουν στα χερια της οργάνσης "νεκροί οι ζωντανοί".

Μάλιστα, η δολοφονία προέδρων και υπουργών, οι οποίοι έχουν παραιτηθεί, είναι πολύ πιο απλή υπόθεση σε σχέση με την περίοδο που αυτοί καταλαμβάνουν ακόμη τα υψηλά τους αξιώματα.

"Υπάρχουν εύκολοι στόχοι όπως οι Τζορτζ Μπους (ο νεώτερος), Μπιλ Κλίντον, Κόλιν  Πάουελ, Νικολά Σαρκοζί και Τόνι Μπλερ" αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο, το οποίο δίνει και συμβουλές στους μεμονωμένους μαχητές της Αλ Κάιντα, τους  "μοναχικούς λύκους" όπως τους αποκαλεί, για την εξόντωση των στόχων. 

Το περιοδικό δίνει ακόμα οδηγίες τους επίδοξους μαχητές για το πώς να πυρπολούν σταθμευμένα αυτοκίνητα και να προκαλούν τροχαία "ατυχήματα".

Επίσης, μέσω του περιοδικού, η Αλ Κάιντα προειδοποιεί τη Γαλλία να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Μάλι, αναφέροντας τις εμπειρίες των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, που έκανε του Αμερικανούς"να δαγκώνουν τα δάχτυλά τους από την λύπη".