Νέα στοιχεία για το ύποπτο ποινικό μητρώο του Πιστόριους

Ο 'Οσκαρ Πιστόριους- ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του,Ρίβα Στέενκαμπ- φαίνεται πως ήταν παλιός "γνώριμος της αστυνομίας της Πρετόρια, σύμφωνα με ειδήσεις που βγαίνουν στην δημοσιότητα.

Το 2009, μια γειτόνισσά του, η Κάσιντι Τέιλορ-Μέμορι,  είχε κατηγορήσει τον αθλητή ότι της έκλεισε κατάμουτρα και βίαια την πόρτα του σπιτιού του και του έκανε μήνυση  για ξυλοδαρμό και πρόκληση τραυμάτων, καθώς χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση στο γοφό.

Μετά τη μήνυση, ο Πιστόριους συνελήφθη στις 12 Σεπτεμβρίου του 2009 και πέρασε μια νύχτα σε αστυνομικό τμήμα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι απλώς έδιωξε τη γειτόνισσά του από το σπίτι του επειδή ήταν μεθυσμένη, ενώ στη συνέχεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της ζητώντας αποζημίωση 2,2 εκατομμυρίων ραντ για δυσφήμιση και απώλεια εσόδων λόγω της κράτησής του στο αστυνομικό τμήμα.

Στις 20 Φεβρουαρίου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση αυτή. Η ειρωνεία είναι ότι ο αστυνομικός που είχε αναλάβει την έρευνα την εποχή εκείνη ήταν ο Χίλτον Μπόθα, ο ίδιος που είχε επιβλέψει την έρευνα στην κατοικία του Πιστόριους αμέσως μετά το φόνο και στη συνέχεια παύτηκε λόγω βεβαρημένου ποινικού μητρώου και επαγγελματικών λαθών.

"Διεξάγονται εμπιστευτικές συνομιλίες. Προσπαθούμε να λύσουμε το ζήτημα αυτό εξωδικαστικά", δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του Πιστόριους, Γκάρι Πίτσαρντ, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία του εβδομαδιαίου περιοδικού Mail&Guardian.