Παύθηκε ο ντετέκτιβ που ερευνά την υπόθεση του Πιστόριους

Ο ντετέκτιβ Χίλτον Μπόθα, ο οποίος είχε αναλάβει επικεφαλής της ερευνά την υπόθεση του Νοτιοαφρικανού δρομέα Όσκαρ Πιστόριους, απομακρύνθηκε από τη υπόθεση ύστερα από τις αποκαλύψεις ότι και ο ίδιος είναι κατηγορούμενος για επτά απόπειρες δολοφονίας.

Το 2011 ο Μπόθα μαζί με άλλους δύο αστυνομικούς άνοιξαν πυρ εναντίον των επιβατών ενός μικρού λεωφορείου. Τότε είχαν απαγγελθεί στο Μπόθα κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας και ο ίδιος αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο ενώπιον της δικαιοσύνης για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Εκτός αυτού- και ενώ η αστυνομία είχε αρχικά πει ότι δεν υπάρχει λόγος να απομακρυνθεί ο Μπόθα από την έρευνα - ο αστυνομικός έπεσε σε μια σειρά από επαγγελματικά "λάθη"καθώς ,  όχι μονον δεν φορούσε ειδικά γάντια εξετάζοντας τη σκηνή του εγκλήματος αλλά ξέχασε πίσω και μια σφαίρα που βρέθηκε.

Στο εξής, την έρευνα αναλαμβάνει ο αξιωματικός Βινές Μοονού, που θεωρείται ο νούμερο ένα ντετέκτιβ στην Νότιο Αφρική.

Αύριο, ο Όσκαρ Πιστόριους θα μάθει από το δικαστήριο αν θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση μέχρι την έναρξη της δίκης, ελπίζοντας ότι -μετά τις σημερινές “ενθαρρυντικές” καταθέσεις, θα το καταφέρει.

Κανένα στοιχείο από αυτά που εντόπισαν οι πραγματογνώμονες στον τόπο του εγκλήματος -αλλά και κατά τη νεκροτομή της Ρίβα Στίνκαμπ - δεν αποδεικνύουν ότι ο Όσκαρ Πιστόριους είχε προσχεδιάσει το φόνο.

Ωστόσο η εισαγγελία επιμένει ότι ο κατηγορούμενος δεν θα πρέπει να αποφυλακιστεί με εγγύηση