Εν μέσω διατροφικού σκανδάλου οι Νορβηγοί ζητούν κρέας αλόγου!

Ολοένα και περισσότεροι Νορβηγικοί ζητούν να δοκιμάσουν το αυθεντικό κρέας αλόγου, μετά -και πάρα- το διατροφικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, η ζήτηση για "καθαρό" κρέας αλόγου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι πελάτες των κρεοπωλείων στο Όσλο επιδεικνύουν ασυνήθιστα μεγάλο ενδιαφέρον για το κρέας αλόγου ενώ και τα εστιατόρια δεν προλαβαίνουν να δέχονται παραγγελίες.

"Τις τελευταίες ημέρες έχουμε πουλήσει τόσο κρέας αλόγου όσο ποτέ" δήλωσε ένας χασάπης από το Όσλο. Οι κρεοπώλες λένε μάλιστα ότι δεν μπορούν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της πελατείας τους καθώς η ζήτηση του κρέατος αλόγου ξεπερνά αισθητά  την προσφορά.

Ακόμα και τα εστιατόρια αναφέρουν ότι πλέον οι πελάτες παραγγέλνουν πιάτα από άλογο, αντί για τις παραδοσιακές συνταγές με μοσχάρι η χοιρινό. "Το ταρτάρ αλόγου ήταν πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή ορεκτικά μας, αλλά τώρα είναι ακριβώς στην κορυφή", λέει ιδιοκτήτης εστιατορίου της Νορβηγικής πρωτεύουσας.

Η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης του κρέατος του... σκανδάλου, οφείλεται κυρίως στην περιέργεια των Νορβηγών να δοκιμάσουν τελικά το κρέας αλόγου. Όπως λένε οι κρεοπώλες πάντως, είναι ελαφρώς πιο γλυκό από το μοσχάρι και πολύ τρυφερό.