Κρέας αλόγου που είχε δηλωθεί βοδινό βρέθηκε στη Ρουμανία

Οι υγειονομικές αρχές της Ρουμανίας ανακοίνωσαν σήμερα πως εντόπισαν στο Βουκουρέστι 100 κιλά κρέας αλόγου το οποίο είχε δηλωθεί ως βοδινό και προοριζόταν για την τοπική αγορά.

"Το κρέας βρέθηκε σε αποθήκη του Βουκουρεστίου και κατασχέθηκε, προοριζόταν για την ρουμανική αγορά. Διεξάγεται έρευνα", δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Κτηνιατρικής Υγιεινής (ANSVSA), σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η ANSVSA διευκρίνισε πως πρόκειται για απάτη, αφού ο διαχειριστής της αποθήκης παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε ψεύτικες ετικέτες για το κρέας αυτό.

Η υπηρεσία πάντως τόνισε πως "δεν πρέπει να συσχετιστεί αυτό το μεμονωμένο περιστατικό με την κατάσταση στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου ξέσπασε πριν από δύο εβδομάδες στη Βρετανία όπου πρωτοεντοπίστηκαν προμαγειρεμένα γεύματα (λαζάνια) με αλογίσιο κρέας.

Πολλά προμαγειρεμένα πιάτα αποσύρθηκαν σε περίπου 15 χώρες της ΕΕ και στο Χονγκ Κονγκ.

Στην υπόθεση με τα λαζάνια Findus το αλογίσιο κρέας που εντοπίστηκε στη Βρετανία προερχόταν από τη Ρουμανία, αλλά είναι η γαλλική εταιρία Spanghero, που κατηγορείται ότι άλλαξε τις ετικέτες.