Γιατί παρατηρήθηκε διαρροή καυσίμων σε Boeing 787

Στη δυσλειτουργία μίας βαλβίδας οφείλεται η διαρροή καυσίμων που είχε διαπιστωθεί στα μέσα Ιανουαρίου σε ένα αεροσκάφος Boeing 787 του ιαπωνικού αερομεταφορέα Japan Airlines (JAL), προτού αποφασισθεί να καθηλωθούν στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη του τύπου αυτού, ανακοίνωσε χθες το ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών.

Περίπου 100 λίτρα καυσίμου είχαν διαρρεύσει κατά τη διάρκεια εργασιών εδάφους στις 13 Ιανουαρίου, στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο.

Το όργανο της σχετικής ένδειξης στο πιλοτήριο του αεροσκάφους έδειχνε πως η βαλβίδα ήταν καλά σφραγισμένη, όμως εκείνη ήταν στην πραγματικότητα ορθάνοικτη.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε τελικά πως μία επένδυση, που κατ' αρχήν ήταν και ανώφελη, προκάλεσε τη δυσλειτουργία της βαλβίδας αυτής.

Άλλο ένα πρόβλημα στην παροχέτευση, που προκάλεσε διαρροή, παρατηρήθηκε επίσης στο ίδιο αεροσκάφος του είδους στο αεροδρόμιο της Βοστώνης μέσα στην ίδια εβδομάδα, εξαιτίας μίας ξένης ουσίας που είχε προσκολληθεί στη δεξαμενή των καυσίμων του.

Στη συνέχεια, η υπερθέρμανση των μπαταριών στα αεροσκάφη του είδους οδήγησαν τις αρχές να απαγορεύσουν τις πτήσεις των Boeing 787 έως ότου υπάρξουν απτές εγγυήσεις για την ασφάλειά τους.